Firma STOKO Plast chce investovať v Trnave do výroby autodoplnkov

22.04.2014 Trnava

Bratislava 21. apríla (TASR) - Firma STOKO Plast s. r. o., plánuje v Trnave, v existujúcich, skolaudovaných halách na Vlárskej ulici 28, investovať do výroby autodoplnkov termoúpravou plastov 3 milióny eur. Vyplýva to z investičného zámeru, ktorý spoločnosť predložila na posúdenie vplyvov investície na životné prostredie (EIA).

"Spolu sa realizáciou tohto projektu vytvorí v meste až 40 pracovných miest. V čase prevádzky sa očakáva vytvorenie 30 pracovných miest pre výrobný proces a 10 pracovných miest pre technicko-hospodárskych pracovníkov," uviedol ďalej investor v zámere. Predpokladaným termínom spustenia prevádzky je jún tohto roku.

Navrhovaná výrobná činnosť má byť zameraná na výrobu autodoplnkov termoúpravou plastov, a to polymetylmetakrylátu (PMMA, hovorovo plexisklo, plexiglas, akrylové sklo, akrylátové sklo). Ročná predpokladaná kapacita termoúpravy bude 1000 ton PMMA. "Autodoplnky (slnečné clony) budú vyrábané pre zákazníkov automobilového priemyslu - producentov nákladných automobilov a autobusov, napríklad MAN, DAF, Mercedes a podobne," spresnil investor.

Posudzovaná lokalita má podľa zámeru z pohľadu umiestnenia navrhovanej činnosti výhodu, keďže sa využije existujúci nevyužívaný priemyselný areál a činnosť je v súlade s platnou územno-plánovacou dokumentáciou. Lokalita má vysporiadané majetkovo-právne vzťahy, má bezproblémovú dopravnú prístupnosť z Vlárskej ulice a je umiestnená mimo chránených území a ochranných pásiem.

STOKO Plast s. r. o., Trnava vznikla v novembri 2012. Predmetom jej činnosti je najmä výroba plastov v primárnej forme, ako aj výroba výrobkov z gumy a z plastov. Spoločníkmi trnavského podniku sú dánske firmy Steff Holding a HS Holding.
 

Vyberte región